26-04-2016 - Wokół Fundacji - Ogólnopolska Konferencja Szkół Prymasowskich, 23-03-2016 - Wokół Fundacji -XI Turniej Halowej Piłki Nożnej , 15-03-2016 - Fotoreportaż  - Wiosna 2016 i ...  , 26-02-2016 - Aktualności - Stypendia 2016, 13-09-201516-01-2016 - Aktualności - Spotkanie opłatkowe 2016, 03-11-2015 - O Fundacji - Struktura Fundacji, 30-10-2015 - Szkoły Prymasa - aktualizacja, 28-10-2015 - Fotoreportaż  - Złota jesień,  13-09-2015 - Wokół Fundacji -Otwarcie Domu Soli Deo, 21-05-2015 - Wokół Fundacji -III Rajd Pieszy, 12-04-2015 - Aktualności -10-lecie nadania imienia SP Babice,
A.D. 2005-2015

TVP1 w ramach obchodów Dnia Flagi Rzeczpospolitej Polskiej zrealizowała spot przedstawiający początek i rozwój narodowych barw w historii Polski. Będzie on emitowany w dniach 1-3 maja na wszystkich antenach Telewizji Polskiej.
2 maja dzień flagi
Do pobrania video !
Flaga Polski - prostokątna, podzielona na dwa pasy o układzie poziomym: biały na górze, czerwony na dole. Barwy państwowe Polski (biel i czerwień) pochodzą z godła państwowego białego orła w koronie na czerwonym polu. Są to barwy ustanowione w polskiej konstytucji. Pierwotnie polską barwą narodową był karmazyn uważany za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić dlatego też był on wykorzystywany jedynie przez najbogatszą szlachtę i dostojników państwowych.