Miejsce gdzie pamięć jeszcze trwa - październik 1941 do czerwca 1942 Żułów miejsce pobytu Stefana Wyszyńskiego późniejszego Prymasa Polski.
    25 maja 2012r. w Zespole Szkół Nr 1 w Kraśniczynie odbyła się uroczystość drugiej rocznicy nadania szkole imienia Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Na uroczystość został zaproszony również ks. prałat Zdzisław Ciżmiński Prezydent Zgromadzenia Fundatorów oraz Fundacja Dom Trzeciego Tysiąclecia im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Zamościu. Uroczystość poprzedził uroczysty występ słowno - muzyczny dzieci Szkoły w Kraśniczynie. Po uroczystości wszyscy przemieścili się do Żułowa. Koncelebrowanej Mszy św. w kapliczce w Żułowie przewodniczył i okolicznościowe kazanie wygłosił ks. prałat Zdzisław Ciżmiński. Proboszcz ks. kan. Juliusz Iracki zapraszał wszystkich na wspólną agapę - ognisko.
Święto Patrona Szkoły w Kraśniczynie - 25 maja 2012
zulow2012_001 zulow2012_002 zulow2012_003