26-02-2016 - Aktualności - Stypendia 2016, 25-02-2016 - Fotoreportaż  - Wiosna 2016 już ... ,  13-09-201516-01-2016 - Aktualności - Spotkanie opłatkowe 2016, 03-11-2015 - O Fundacji - Struktura Fundacji, 30-10-2015 - Szkoły Prymasa - aktualizacja, 28-10-2015 - Fotoreportaż  - Złota jesień,  13-09-2015 - Wokół Fundacji -Otwarcie Domu Soli Deo, 21-05-2015 - Wokół Fundacji -III Rajd Pieszy, 12-04-2015 - Aktualności -10-lecie nadania imienia SP Babice,
A.D. 2005-2015

• powszechnianie w społeczeństwie, a w szczególności wśród młodzieży wartości religijnych, patriotycznych, narodowych i społecznych zawartych w nauce Ks. Stefana Kardynała Wyszyńskiego,

• prowadzenie i wspieranie działalności oświatowej i kulturalnej mającej na celu kształtowanie postaw zgodnych z nauką społeczną Kościoła Katolickiego i dziedzictwem Prymasa Tysiąclecia,

• udzielanie pomocy duchowej, lekarsko-rehabilitacyjnej i materialnej ludziom potrzebującym, opuszczonym, uzależnionym, niepełnosprawnym, samotnym, matkom samotnie wychowującym dzieci, sierotom i rodzinom wielodzietnym,

• udzielanie pomocy finansowej i organizacyjnej Rektorowi Kościoła św. Katarzyny w Zamościu przy budowie Domu Trzeciego Tysiąclecia im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego dla uczczenia setnej rocznicy jego urodzin,

• tworzenie ośrodków skupiających ludzi pragnących wychowywać młode pokolenie zgodnie z zasadami pedagogiki chrześcijańskiej w ujęciu Ks. Stefana Kardynała Wyszyńskiego.
                                         Cele i zasady działania Fundacji:
Kadencje Fundacji Dom Trzeciego Tysiąclecia
im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Zamościu