15-03-2016 - Fotoreportaż  - Wiosna 2016 i ...  , 26-02-2016 - Aktualności - Stypendia 2016, 13-09-201516-01-2016 - Aktualności - Spotkanie opłatkowe 2016, 03-11-2015 - O Fundacji - Struktura Fundacji, 30-10-2015 - Szkoły Prymasa - aktualizacja, 28-10-2015 - Fotoreportaż  - Złota jesień,  13-09-2015 - Wokół Fundacji -Otwarcie Domu Soli Deo, 21-05-2015 - Wokół Fundacji -III Rajd Pieszy, 12-04-2015 - Aktualności -10-lecie nadania imienia SP Babice,
A.D. 2005-2015

VIII Turniej Halowej Piłki Nożnej  Szkół Noszących Imię Prymasa Wyszyńskiego
thpn13_01 thpn13_02 thpn13_03 thpn13_04
thpn13_05 thpn13_06 thpn13_07 thpn13_08
thpn13_09 thpn13_10 thpn13_11 thpn13_12
thpn13_13 thpn13_14 thpn13_15
W dniu 21 marca 2013 roku w hali sportowej SP Łabuńki odbył się VIII Turniej w Halowej Piłce Nożnej Szkół Noszących Imię Prymasa Stefana Wyszyńskiego o Puchar Wójta Gminy Łabunie. W zawodach wzięło udział 7 zespołów (65 zawodników) z 3 szkół podstawowych i 4 gimnazjów.

Uczestnicy zawodów:

Kategoria szkoły podstawowe:
    - SP nr 1 Biłgoraj - opiekun M. Kłosek
    - SP Łabuńki - opiekun Z. Momot
    - SP Nabróż - opiekun A. Stelmaszczuk i M. Pasiecznik

Kategoria gimnazja:
    - Gimnazjum Łabuńki - opiekun Z. Lewicki
    - Gimnazjum Sitno - opiekun U. Semczuk
    - Gimnazjum Nabróż - opiekun A. Stelmaszczuk i M. Pasiecznik
    - Gimnazjum Nr 4 Zamośc opiekun M. Kudela

Turniej poprzedzony był częścią artystyczną poświęconą Prymasowi Stefanowi Wyszyńskiemu przygotowaną przez uczniów Szkoły Podstawowej im. Prymasa Stefana Wyszyńskiego w Łabuńkach Pierwszych.
Mecze rozegrano systemem „każdy z każdym” wg uproszczonych przepisów gry w futsal, w dwóch kategoriach( szkoły podstawowe i gimnazja) Ogółem rozegrano 9 meczy. Organizatorem zawodów byli Dorota Faron Dyrektor Szkoły Podstawowej w Łabuńkach Pierwszych, Zbigniew Momot nauczyciel wf, Rada Pedagogiczna oraz Komitet Rodzicielski.

Wyniki końcowe i miejsca w kategorii szkoły podstawowe:
  1. SP Łabuńki
  2. SP Nr 1 Biłgoraj
  3. SP Nabróż

Król strzelców: Jakub Płaneta - SP Łabuńki -6 bramek.
Najlepszy bramkarz: Robert Jędruszko - SP Łabuńki

Wyniki końcowe i miejsca w kategorii gimnazja:
  1. Gim. Łabuńki
  2. Gim. Sitno
  3. Gim. Nabróż
  4. Gim. 4 Zamość

Król strzelców: Damian Magryta - Gim. Sitno - 13 bramek.
Najlepszy bramkarz: Adrian Diediuk - Gim. Nabróż.

G R A T U L U J E M Y  !!!
Wszystkie zespoły uczestniczące w zawodach otrzymały dyplomy za zajęte miejsce w turnieju. Drużyny, które zajęły pierwsze trzy miejsca w obu kategoriach zostały nagrodzone pucharami. Puchar dla zwycięzców oraz nagrody indywidualne i upominki dla wszystkich ufundował Wójt gminy Łabunie Antoni Wojciech Turczyn oraz Fundacja "Dom Trzeciego Tysiąclecia im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego" w Zamościu.
Słodki poczęstunek zapewniły rodzice i  dzieci ze Szkoły Podstawowej w Łabuńkach Pierwszych.. Swoją obecnością zaszczycili nas zacni goście z Fundacji "Dom Trzeciego Tysiąclecia im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego" w Zamościu.

Zawodnicy, którzy zwyciężyli w klasyfikacji na króla strzelców i najlepszego bramkarza turnieju otrzymali dyplomy i pamiątkowe statuetki. Mecze sędziował sędzia Jacek Swatowski. Sędzią głównym zawodów był Zbigniew Momot - nauczyciel wf SP   w Łabuńkach.